Grachten van Amsterdam

Varen in Amsterdam: sightseeing vanaf het water

Stelt u eens voor. De wind in de haren, een lekker zonnetje en ondertussen Amsterdam niet vanaf het land, maar vanaf het water bekijken. Geen gek idee om dit onderdeel van je eerstvolgende citytrip te maken. Stap in een rondvaartboot en krijg ondertussen alle ins en outs over de stad te horen. Liever een op eigen houtje het water op? Een boot huren en zelf varen kan natuurlijk ook.

Rondvaartboten in Amsterdam

Grote rondvaartboten vol toeristen op de grachten van Amsterdam. Een van de typerende beelden van Amsterdam. Speel op een vrije dag toerist in eigen land en stap ook eens aan boord van een rondvaartboot. Je hoort gegarandeerd nieuwe feitjes en weetjes over de Nederlandse hoofdstad. De mooie plekken die je vanaf het water bekijkt kun je vervolgens aan land bezoeken. Het kan zelfs nog mooier, want dineren tijdens de rondvaart behoort ook tot de opties. Nog geen inspiratie voor een bedrijfsuitje? Een rondvaart zal iedereen waarderen.

Zelf varen

Georganiseerde rondvaarttochten over de Amsterdamse grachten zijn er genoeg, maar op eigen houtje het water op kan natuurlijk ook. Ben je in het bezit van een bootje of sloep, vaar dan eens de grachtengordel van Amsterdam op. Een gezellige en complete dag uit op het water, maar geen eigen boot? Geen probleem. Een boot huren in Amsterdam kan namelijk ook. Bij verhuurbedrijven of via een particulier waarbij bemiddeld wordt door een erkend bedrijf. Een soort Airbnb, maar dan voor boten.

Verschillende seizoenen

Dat varen op een boot alleen leuk is in de zomer, is zeker niet het geval. Amsterdam is sfeervol, ook in de winter. In de zomer een dagje uit met vrienden of familie. Lekkere hapjes en drankjes aan boord. Voor velen klinkt dit als het ultieme dagje uit. Varen in de winter zal ook prachtige plaatjes opleveren. Toch leggen veel booteigenaren hun boot in de winterstalling. Gemiste kans, want juist in de winter de gracht op gaan – zeker wanneer het Amsterdam Light Festival gaande is – is een aanrader.