Club Paradiso Alanya

Search
Close this search box.

De stappen om een vijver te maken

Deel artikel

Het is echt heel leuk om een eigen vijver in de tuin te hebben. De meeste hebben dit niet en je moet het daarom wel zelf maken of laten doen door iemand anders. Het kan even wat tijd kosten, maar dan heb je ook zeker wat om van te genieten.

Stap 1: soort vijver bepalen

Je moet allereerst kiezen wat je precies zou willen. Een vijver met vissen maak je namelijk anders dan een vijver waar er alleen maar planten komen te liggen. Bepaal de vorm van de vijver. Een strakke vorm vraagt meestal constructiewerk  zoals metselwerkzaamheden, een organische vorm graaf je gewoon uit.

Stap 2: plaatsing kiezen

Als je weet wat voor soort vijver je wilt, kun je gaan kijken waar dit het beste past. Welk stukje van de tuin is nu perfect geschikt voor jouw vijver? Onder een boom is niet zo slim, want dan komen er in de herfst alleen maar bladeren in.

Stap 3: het ontwerp maken

Vaak maak je een vijver niet in je eentje en voor de expert is het dus handig als alles duidelijk op papier staat. Je hebt meerdere afmetingen nodig en al het materiaal moet goed op maat besteld worden.

Stap 4: Aanschaf van producten

Zodra je weet wat je wilt en wat je daar ook allemaal voor nodig hebt, is het tijd om de spullen te kopen. Denk hierbij aan de juiste pomp en filter voor het water. Soms is er de mogelijkheid om de pomp en het filter los in een schuurtje of aanbouw te plaatsen. Dat is ideaal, want je kan overal makkelijk bij.

Stap 5: begin met de bouw

Nu heb je alles om met het echte werk te beginnen. Je moet allereerst beginnen met graven en daarna komt al het bouwwerk. Je hebt als het goed is alles op papier staan, dus de specialisten weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Sowieso hebben jullie hier van te voren nog gesprekken over. Dan zit je helemaal op één lijn.

Stap 6: Vullen met water

Zodra de bouw helemaal klaar is, kun je er al voor kiezen om platen neer te zetten. vaak wordt dit alsnog achteraf pas gedaan. De vijver vullen met water is natuurlijk ook erg belangrijk. Nu komt het einde meer in zicht.

Stap 7: zorgen voor de afwerking

Mocht je vissen in de vijver willen, dan doe je deze er als laatste in er je maakt alles eromheen nog schoon. Dan is jouw vijver helemaal af om van te genieten.

Wellicht geeft dit je nog dat extra duwtje in de rug om een vijver te ontwerpen. Het geeft een leuke sfeer in de tuin en ook je gasten kunnen hier optimaal van genieten. Nog wijzer over je vijver worden? Check vijverwijzer.nl.

Gerelateerd nieuws

Uitgaan

De gezelligste clubs in Alanya

De gezelligste clubs in Alanya Jaarlijks bezoeken veel jongeren de badplaats Alanya. Er zijn veel gelegenheden waar je uit kan gaan. Ben jij van plan